Kurs hos Monica Ivesköld, Milord Inspiration

Jag har under våren gått onlinekursen ”Skapa attraktiva nyhetsbrev, bloggar och inlägg i sociala medier” hos Monica Ivesköld, Milord Inspiration. Jag vill ta chansen att berätta om den för er som följer min blogg. Kanske är det någon av er som själv vill gå kursen?

För mig var det främst avsnitten om bloggar och sociala medier som lockade. Jag har ju bloggat i ett drygt år nu, och ville gärna få både inspiration och vägledning om hur jag ska tänka när jag skriver blogginlägg. Nyhetsbrev ligger fortfarande lite i framtiden för mig, tror jag – ifall jag skulle få fler som prenumererar på bloggen kanske jag skulle börja med nyhetsbrev.

Bloggande är en ganska ensam sysselsättning – även om jag är lyckligt lottad och ibland får respons av er läsare så blir det mest när vi ses i verkliga livet. Så att få veta hur en så erfaren bloggare som Monica Ivesköld resonerar kring bloggande är i sig mycket intressant. Och att få ta del av hennes modeller för att skapa lyckade inlägg och serier av inlägg är guld för en fortfarande (trots allt) mindre van bloggare – jag har ju bloggat nu i ett år och tre månader.

Kursen är i huvudsak i form av korta och längre filmer. Deltagaren får länkar till effektiviseringsverktyg och se på film hur de praktiskt används. Det gör kursen oerhört konkret och praktiskt inriktad. Jag har tidigare gått kurs hos Jorun Modén på Författarkurs.se med inriktning på respons på texter av typ blogginlägg, Skriv som en journalist. Den kursen gick jag senhösten 2017, och den blev avgörande för mitt beslut att börja blogga. Nu ville jag våren 2019 ha inspiration och verktyg, och därför gick jag Monica Iveskölds kurs.

Med mina nya verktyg frågar jag mig vad ni, mina läsare, vill läsa mer av på bloggen. Varför inte ställa frågan till er, tänker jag. Jag tror själv att det ni helst vill läsa är boktips och nyskrivna dikter. Men jag är öppen för vad ni har att säga mig. Ni kan kontakta mig genom kommentarsfältet, genom ett meddelande till mig direkt, eller – varför inte – om vi ses ute på stan.

Författare: cathrinsbokskap

Här kommer jag att skriva om mitt skrivande, om böcker jag läser och arbetet med att ge ut min diktsamling. Min sida på poeter.se: https://www.poeter.se/Medlem?author_id=47528

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s